Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Προσοχή! Ναρκοπέδιο!

Μια παροιμία λέει... Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες  και  ... νάρκες πατεί. Γιατί όμως όταν περπατάμε στο πεζοδρόμιο να πρέπει να βαδίζουμε λες και είμαστε σε ναρκοπέδιο;
Το θέμα μας τα σκυλοκακάκια. Γιατί πρέπει να τα μαζεύουμε και πόσο απλή είναι η διαδικασία!


Το να μαζεύουμε αυτά που αφήνει πίσω του ο σκύλος μας δεν είναι απλά θέμα υγιεινής. Είναι υποχρέωση απέναντι στον συνάνθρωπό μας και απέναντι στο νόμο.


Γιατί  οφείλουμε να "τα" μαζεύουμε.

Προστατεύουμε τα παπούτσια μας. Μειώνουμε τις πιθανότητες να πατήσουμε τις νάρκες εμείς οι ίδιοι αφού πάνω κάτω στα ίδια σημεία πάμε βόλτα τον σκύλο μας. Δεν είναι μόνο η βρωμιά, είναι και ότι μπορεί να γλιστρήσουμε πολύ άσχημα!

Προστατεύουμε τα παπούτσια του κάθε διαβάτη. Μειώνουμε τις πιθανότητες να  πατήσει τις νάρκες κάποιος άλλος.  Άσε που μπορεί ο άτυχος διαβάτης να είναι φίλος μας και μετά να μας κάνει επίσκεψη!

Προστατεύουμε τους "δυσκίνητους" διαβάτες. Γιατί να πρέπει μια μαμά με το παιδί της στο καροτσάκι, ένα ΑμεΑ που βρίσκεται σε αμαξίδιο,  ένας ηλικιωμένος άνθρωπος με το καρότσι της λαϊκής, να χρειάζεται να κάνει σλάλομ για μια ευθεία διαδρομή; Τα ελληνικά πεζοδρόμια όπως ξέρετε δεν επιτρέπουν και πολλούς ελιγμούς...

Προστατεύουμε τον γείτονα. Τι φταίει ο άνθρωπος όταν ανοίγει το παράθυρό του να νοιώθει λες και είναι σε χοιροστάσιο;

Προστατεύουμε  την τσέπη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει νόμου να τα μαζεύουμε και ναι, υπάρχει πρόστιμο για τους παραβάτες. Εκτός αν έχετε για πέταμα 100 ευρώ.
{ν. 4235/ ΦΕΚ Α 32-11.02.2014 (Τροποποίηση του ν. 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012 Για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς)  σελίδα 561} (περισσότερα εδώ)

Προστατεύουμε την υπόληψή μας. Κανείς μας νομίζω δεν θα ήθελε να ακούσει μια φωνή που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι "Το σκυλάκι σας λέρωσε". ( Όχι ότι αν θέλουν να σου φτιάξουν την μέρα δεν μπορούν. Μου έχει συμβεί. Κούναγα την σακούλα στον αέρα κι έψαχνα να βρω ποιος μου φώναξε για να τσακωθώ. Η ντροπή μου απερίγραπτη. Και τα νεύρα μου επίσης.  Μάλλον όμως ο άγνωστος "Χ' κατάλαβε το λάθος του και δεν το συνέχισε.)

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνουμε.

Κάποιος μπορεί να πει: "Μυρίζει. Σιχαίνομαι."
Συμφωνώ. Ούτε εμείς το ευχαριστιόμαστε. Η διαδικασία αναστατώνει τις αισθήσεις για μερικά δευτερόλεπτα. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή και μετά πλησιάζουμε την νάρκη! Στη συνέχεια απολυμαίνουμε τα χέρια μας με ένα αντισηπτικό.

Η λύση είναι στο χέρι μας!
Ας δούμε πόσο απλό είναι να μαζέψουμε τις νάρκες.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την μέθοδο της ανεστραμμένης σακούλας και συγκεκριμένα σακουλάκια της κουζίνας. Άλλοι βάζουν μια εφημερίδα πριν τα κάνει ο σκύλος τους. Άλλοι χρησιμοποιούν ειδικά βοηθήματα του εμπορίου (φαρασάκια, σακούλες γάντια κλπ). Εξαρτάται από το τι βολεύει τον καθένα.


Η μέθοδος της ανεστραμμένης σακούλας.


Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Έτσι;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου